Utställningar

Sedan 2008 har utställningar, workshops och kurser arrangerats under sommarhalvåret. Ett par samarbetsprojekt kring samhällsutveckling har också drivits. Vi förvaltar även Lennart Plahns livsverk som finns på övervåningen i vår utställningslokal. Konstkraft arbetar med inkluderande konst- och kulturverksamhet. Hör gärna av dig om du vill samarbeta med oss!
Öppettider

Torsdagar 17.30 - 19.00
Fredag - Söndag 13.00 - 16.00
Med reservation för ändringar

Projekt

Det Finns i Skogen

Konstfrämjandet Gävleborg söker tre konstnärskap till konstprojekt. Med projektet vill vi fånga in samtida diskurser kring skogen.

Läs mer om projektet här

Utställningar

Hege Skundberg x Sweet toof

Vernissage 28/8 kl. 15:00
Paint jam - 4/9 kl. 13:00 - 16:00

28/8-12/9-2021
Fre-sön 13:00-16:00

In Chain

I utställningen In Chain (eller CHân) möter vi en grupp konstnärer med anknytning till Gaffel, en konstnärsförening med ca 80 medlemmar som driver kollektivverkstad och ett tiotal ateljéer i Industrihuset Vävaren, Gävle.

Sedan starten 2000 har Gaffel anordnat konstprojekt i det offentliga rummet i flera närliggande städer där de förhållit sig till olika frågor kring platsens historia, konflikter och utvecklingsmöjligheter. I dessa samarbeten har det ofta förkommit olika interdisciplinära möten. Besök gärna hemsidan http://www.gaffelverkstan.com/

Senast visade gruppen Mind The Gap på A.T.P Gallery i London; en utställning baserad på kulturella, estetiska, geografiska ”avstånd”, ”skillnader”, ”likheter”. Till exempel undersöktes överlappningar av syn och hörsel och hur gränserna för måleri, musik, ljud, textil, installation, film foto både kan accentueras och suddas ut.

För att anknyta till Ljusnes industrihistoria har utställningen fått titeln In Chain, som kan associeras till en kedja, kätting. Samtidigt för titeln tankarna till en arbetsmetod att länka samman olika konstuttryck.

Medverkande

Karin Bäckström, Katarina Jönsson Norling, Marie Lindgren, Jon Perman, Jens Salander, Mikael Strömberg, Jonas Westlund

Återfunnet

När ting lyser upp - Sonja Hallberg

Öppna handflator gjutna i gips tryckta på tygbitar. Snidade objekt från kullen vid stilla havet återfunna på remsor av lakan. Ytor med handvävt gammalt lin och Silver Birch Technology.

I mötet med det vardagliga finns ett djup där vi kan få kontakt med stillheten. Vi erbjuds en möjlighet att öppna oss för det vackra i det enkla. Välkomna!

Konstkraft Ljusne 29 maj - 20 juni

Artist in Residence

Johan Samuelsson

Johan Samuelsson är musiker och har gitarr som sitt huvudinstrument. Han producerar egen musik och håller gitarrkurser hos oss på konstkraft. Han ger även spelningar vid olika tillställningar samt spelar när vi har vernissage.

Hege Therese Lien Skundberg

Hege Therese Lien Skundberg arbetar med både måleri samt skulptur. Hon hade en separat utställning hos oss sommaren 2020. Du kan se mer av hennes verk, hegeskundberg.bigcartel.com, @cabinfevergallery, facebook samt instagram.

Cirklar & Kurser

Broderikurs

Broderikurs med Ann Jonsson som kursledare. Broderikursen har ställt om och sker nu på distans via en teamslänk.

Gitarrkurs

Gitarrkurs med Johan Samuelsson som kursledare. Undervisningen sker i Kättingen med coronasäkert avstånd mellan deltagarna.